simplitate


Semnul unui om armonios şi elevat este simplitatea. Cu cît un om este mai aproape de sufletul său, mai rafinat şi mai înţelept cu atît are un comportament mai simplu. Şi este simplu atît prin gîndirea lui limpede cît şi prin limbaj şi expresiile corpului. Este o mare artă să ştii să te îmbraci elegant şi totodată simplu. Este o mare calitate să ştii să te exprimi, atît gestual cît şi verbal într-un mod cît mai simplu. Rafinamentul intelectual şi afectiv este întotdeauna în corelaţie cu simplitatea.

Cum se obţine simplitatea? Sau pe ce anume se bazează ea? În primul rînd pe o siguranţă de sine. Un om nesigur pe el va fi mereu complexat, fie într-un mod introvertit fie într-un mod extrovertit. Un om simplu nu vrea să atragă atenţia asupra lui, nu epatează, nu vrea să demonstreze nimic nimănui. Fericirea şi satisfacţiile sale provin de altundeva decît de la aplauzele celorlalţi. Un om simplu nu-şi va cumpăra nu ştiu ce maşină ca să arate ce “tare” este el. De asemenea, nu se va îmbrăca ţipător sau extravagant, nu-şi va impune convingerile celorlalţi, nu va căuta să aibă ultimul cuvînt într-o conversaţie şi lista cred ca o puteţi continua şi singuri.

În mod normal dezvoltarea interioară a sufletului atrage după sine simplitatea. Însă lucrurile pot fi şi invers. Un comportament simplu, o vorbire simplă, dar din ce în ce mai înţeleaptă vor conduce la dezvoltarea armonioasă a sufletului.

În final o mică atenţionare: nu confundaţi simplitatea cu simplismul.

Comentarii

Mihaela a spus…
Buna ziua ! As fi bucuroasa daca ati dori sa facem schimb de link pentru avantaj reciproc ! Blogul meu este http://petedeculoare.wordpress.com/
datele mele sunt :
nume: Pete de culoare
link: http://petedeculoare.wordpress.com/
Astept confirmarea dumneavoastra daca sunteti sau nu de acord pe http://petedeculoare.wordpress.com/