atitudine

Există persoane care atunci cînd se află în preajma noastră ne creează o stare de disconfort sau pur şi simplu ne enervează.

Ar fi minunat dacă am urmări să ne schimbăm atitudinea faţă de ele în mod pozitiv. O astfel de relaţie care produce tensiuni în fiinţa noastră o putem transforma dacă ne modificăm percepţia în legătură cu ea. În loc să îndepărtăm acea persoană din viaţa noastră sau să ne chinuim să o schimbăm aşa cum vrem noi, ar fi mai bine să ne controlăm modul în care gîndim despre ea.

Putem începe prin a ne gîndi la ceea ce ne place la persoana respectivă sau la o situaţie în care s-a purtat frumos cu noi. Apoi să încercăm să nu o luăm ca pe un afront personal ceea ce face pentru că faptele şi cuvintele ei sînt o manifestare a personalităţii ei şi nu ceva îndreptat împotriva noastră. Dacă, în fiecare zi, gîndurile legate de acea persoană vor fi mai luminoase şi relaţia cu ea se va schimba în bine.



Comentarii

nakudo a spus…
de multe dispacem o persoana pentru vedem ca in oglinda defectele din noi...dar gandirea pozitiva este creativa si poate schimba tot..ai perfecta dreptate..e ca si cum prin ganduri bune ai trimite doar binecuvantari care zidesc..o zi minunata sa ai...te imbrattisez cu drag
Bejenaru Gabriela a spus…
sunt oameni care fac rua neintentionat,dar asta nu inseamna ca te uraste,ce rezolvam dac tinem ura pe cineva,nimic,fiecarea gandeste intr-un stil anume.te imbratisez si o zi minunata iti doresc.