Asumarea responsabilităţii

Rezolvarea problemelor presupune în mod obligatoriu luarea unor decizii. Iar luarea deciziilor aduce cu sine responsabilitatea. Adeseori căutăm ajutorul celorlalţi nu neapărat pentru că nu am fi capabili să găsim singuri soluţii, ci pentru că nu putem să ne asumăm responsabilitatea deciziilor care se impun. Dezvoltarea sufletului cere ca de la un moment dat încolo să fim capabili să ne asumăm responsabilitatea unor decizii din ce în ce mai importante şi să acţionăm fără a mai aştepta „încurajările” unuia sau altuia.

Asumarea responsabilităţii este şi o problemă de creştere a puterii personale. Se observă cu uşurinţă că acele persoane care au o mare putere individuală sunt capabile să-şi asume şi responsabilităţi foarte mari. Asumarea responsabilităţii ne mai învaţă lecţia detaşării, a egalei distanţe faţă de eşec sau succes. Iar omul care a învăţat lecţia detaşării putem spune că a învăţat lecţia fundamentală a vieţii.



Comentarii

Geanina Codita a spus…
Greu cu asumarea responsabilităţii. Oamenii nu vor şi pace.

Nu am înţeles niciodată de ce nu îşi asumă ceea ce fac şi ce spun.
Povestea e lungăăăăăă...

O duminică frumoasă!
Nicolae Anca a spus…
"Ai gresit, asuma-ti!" Astfel ne eliberam de povara mustrarilor de constiinta si redevenim liberi!
Fie ca cerem ajutorul sau nu, suntem singurii care pot decide si e important sa luam decizia corecta! O decizie corecta, universal acceptata nu va exista niciodata, dar cat e de bine sa poti pune capul noaptea pe perna, impacat cu tine insuti!
Bejenaru Gabriela a spus…
este mult de discutat pe aceasta tema geanina,uni o fac doar ca sa profite etc,,o duminica racoraasa,ca aici este canicula.
Bejenaru Gabriela a spus…
anckhiy toti gresim,ca sutem oameni,dar uni gresesc prea mult si chiar intentionat,si din pacate nu isi asuma nici un risc,oare unde vom ajunge?stau adesea si ma intreb.
Nicolae Anca a spus…
Sper doar sa nu ajugem intr-un punct in care e mai rau decat in prezent!
Bejenaru Gabriela a spus…
sincer nu stiu care va fii viitorul,dar tinand cont de situatia in care suntem,nu cred ca va fii un viitor cam roz pentru uni anckhiy
nakudo a spus…
intradevar,Gabriela-LEGEA DETASARII ESTE CEA MAI IMPORTANTA...DAR PRESUPUNE O FORTA IMENSA...maturitate si un suflet pe masura...cand ajungi sa realizezi ce efemer eate tot ce consideram important...vin si valorile adevarate...din pacate santem oameni...gresim...avem slabiciuni ...defecte...dar eu cred ca se poate...si e important sa-ti asumi raspunderea si pentru esecuri nu numai realizari...pentru faptul ca poti produce durere...si poti rani...grozava postare
Nicolae Anca a spus…
Roz-ul il cream si noi; uneori mai intens, alteori mai slab, depinde de noroc si de taria noastra...
Om vedea ce aduce viitorul; si indiferent de culoare, cred ca e important sa ne pastram verticali, restul vine pe parcurs!
Bejenaru Gabriela a spus…
nakudo vrem nu vrem ne-am nascut oameni.
Bejenaru Gabriela a spus…
anckhiy important este sa speram ca vom reusi sa ne implinim visele indiferent de vreme.