Cine iti hotaraste soarta?

Cine iti hotaraste soarta?

Exista trei raspunsuri si iata-le:

1.Eu imi hotarasc soarta,eu iau deciziile.Atunci cand este cazul,sunt ajutat de prienteni si de familie,dar eu decid cand sau daca am nevoie de ajutor.Nu traiesc in gol,stiu incotro ma indrept,stiu cum sa ajung acolo,stiu cam unde ma aflu pe drumul pe care am pornit.EU IMI HOTARASC SOARTA

Earl Wilson spunea:reusita e doar o chestiune de noroc.N-ai de cat sa intrebi orice ratat si asa iti va raspunde.

2.Altii imi hotarasc soarta.eu nu am nici un cuvant de spus si asa stau lucrurile de cand eram mic.tata a hotarat la ce scoala trebuie sa invat,mama,cum sa ma imbrac,profesorii ce materie sa studiez,prietenii ce sa jucam.Mai taziu,unchiul meu a hotarat in ce afacerii sa intru,sotia mea,cati copii sa avem,iar acesti in cele din urma,unde sa mergem in vacanta,si probabil dupa ce mor,groparul va fi acela care-mi va compune epitaful,care nu poate suna decat asa:SOARTA ACESTUI OM A FOST HOTARATA DE ALTII.

3.Nu stiu cine imi hotaraste soarta.uneori am impresia ca o mana divina dirijeaza totul.Destinul meu pare sa fi fost deja pecetluit .cineva imi pune mereu bete in roate si la un moment dat simt ca totul se duce de rapa.Nu stiu ce am de facut,dar cu siguranta ca nu eu sunt stapanul propriei mele vietii.

Oameni duc o existena de o disperare muta

Fireste ca atunci cand ne referim la soarta noastra,recunoastem ca nimeni nu poate sa faca tot ce vrea.Din punct de vedere legal suntem constransi de legile tarii,iar din punct de vedere moral,de un cod etic personal.Asa ca nu furam capra vecinului pentru ca ar fi illegal ,si nici nu luam nevasta sau barbatul cuiva,pentru ca ar fi imoral.Fara aceste reactii slava domnului ca ele exista>s-ar ajunge la haos.

DAR OARE INTRE ACESTE LIMITE POTI FACE CEEA CE VREI????



Comentarii

Bejenaru Gabriela a spus…
eu asa zice ca iti poti hotara singur soarta.poti prelua controlul,poti decide incotro te indrepti si cum vrei sa ajungi acolo.da poti face aceste lucruri.
Anonim a spus…
ei bine...complicata treaba asta cu soarta.
eu sunt da parere ca totul iti este scris undeva...de cineva, fie ca e vreo divinitate anume, fie ca e destinul, sau viata, sau cum ai vrea sa-i spui. totul iti este dinainte stabilit atat punctul de plecare cat si cel de la final. desi multi sustin ca viata este asa cum ti-o faci, nu e chiar asa, chiar daca ne dam sau nu seama. desi tu crezi ca iti controlezi propria viata, de fapt nu faci nimic decat sa urmezi, fara sa sti, un plan de dinainte stabilit. tu poti sa alegi drumul pe care vei merge mai departe, insa pana la urma tot la acelasi final vei ajunge, indiferent pe ce drum ai mers. si deciziile tale, drumul pe care il alegi sa mergi mai departe toate aceste sunt influentate mai putin sau mai mult de persoanele din jurul nostru, de personalitatea si caracterul fiecaruia sau de credinta fiecaruia in vreo divinitate.
desi ne placem sa credem ca ne putem alege singuri soarta, nu facem decat sa ne pacalim singuri, desi tu crezi ca tu iti controlezi viata, de fapt totul este un plan dinainte stabilit. noi nu facem decat sa urmam niste legile universale, care exista de la inceput si pe care nu le vom putea schimba.
cum iti este scris de aceste legi asa va fi, noi doar alegem drumul dintr-o multitudine de drumuri care se intersecteaza,dar care duc la acelasi rezultat, chiar daca noi credem ca am schimbat ceva daca am luato pe aici si nu pe acolo.
cel putin asta este concluzia la care am ajuns eu, dupa ce am mers o cale pe drumul pe care trebuie sa merg, dupa ce am vazut cum stau lucrurile de fapt.
asta e parerea mea, chiar daca multi nu o sa fie de acord cu mine. pana la urma asta cred acum, dupa ce mi-am deschis ochii.
iti urez o seara placuta in continuare.
anckhiy a spus…
Pana la o anumita varsta, ceilalti, implicit parintii, ne hotarasc soarta! Din momentul in care noi devenim constienti de noi si de idealurile noastre, situatia se schimba si incepem singuri sa hotaram pentru noi insine!

Varsta, variaza... depinde de dezvoltarea fiecaruia; iar daca avem personalitate, procesul de proprio-decidere incepe cat mai devreme si devine foarte eficient!
Bejenaru Gabriela a spus…
iti multumesc pentru gandurile tale si iti respect opinia,ai foarte multa dreptate.e zi cat mai placuta jonny
Bejenaru Gabriela a spus…
anckhiy cred ca fiecare persoana joaca un rol in viata noastra,dar deciziile ar trebui sa le luam noi,doar atunci cand suntem in masura sa decidem