Casa celor 1000 de oglinzi (folclor japonez)

Cu mult timp în urmă, într-un sătuc, se găsea un loc cunoscut drept "Casa celor 1000 de oglinzi". Un căţeluş mititel, vesel din fire, aflînd de acest loc, s-a hotărît să-l viziteze. Cînd a ajuns, sărea fericit pe scări şi a intrat în casă. S-a uitat pe hol cu urechiusele ridicate şi dînd din coadă. Spre marea sa surpriză, s-a trezit privind la alţi 1000 de căţeluşi fericiţi, care dădeau din coadă ca şi el. A zîmbit, şi a primit înapoi 1000 de zîmbete, la fel de calde şi prietenoase. Cînd a plecat, s-a gîndit: "Este un loc minunat. Mă voi întoarce să-l vizitez!"

În acelaşi sat, alt cîine, care nu era la fel de fericit ca primul, s-a hotărît şi el să viziteze casa. A urcat cu greu scările, cu coada între picioare, şi capul lăsat. Cînd a văzut 1000 de cîini neprietenoşi uitîndu-se la el, s-a speriat şi s-a zbîrlit pe spate, mîrîind. Cînd ceilati 1000 de cîini au început şi ei să mîrîie, a fugit speriat. O dată ieşit afară, s-a gîndit: "E un loc îngrozitor, nu mă mai întorc acolo niciodată".

Toate chipurile sînt oglinzi. Ce fel de reflexie vezi pe chipurile celor pe care-i întîlneşti?



Comentarii

nakudo a spus…
te sarut si imbratisez..te iubesc pentru aceasta postare...in cultura japoneza..morala e asa...oglinzile sant oameni..ceea ce santem noi se reflecta in ceilalti..adica daca eu sant un om bun cu timpul si in ceilalti se va vedea asta..daca sant super victima si ceilalti o sa devina meschini si rai...iar morala si mai profunda a sintoismului..este asuma-ti responsabilitatea pentru cum este lumea..si tu contribui zi de zi la imaginea ei..uneori in celalat te vezi pe tine doar ca nu stii...sau nu vrei sa recunosti...multumesc...o zi magica sa ai
Bejenaru Gabriela a spus…
ma bucur din tot sufletul ca ti-a placut,ai dreptate in tot ce spui,tristetea si bucuria se vede pe chipul nostru,iti doresc si eu la fel o zi magica nakudo.
Geanina Codita a spus…
O postare de zile mari, minunată.

Ar trebui să privim oginzile acestea cât mai des posibil, poate așa nu vom uita cum trebuie să fim, cum trebuie să trăim, cum ne văd cei din jurul nostru, ce trebuie să facem pentru a oferi necondiționat.

Chiar și acest lucru se reflectă în oglinda vieții.

Pupici geaninoși peste normă, draga mea dragă!
Bejenaru Gabriela a spus…
draga geanina,din pacate uni oameni au 1001 fete si daca se uita in oglinda se dubleaza numarul lor,cateodata uni uita cine sunt,iar lucru asta este dureros.te imbratisez cu drag.
Frunzaru Gabriel-Ionut a spus…
Vorbele sunt de prisos pentru aceasta maiastra intelepciune, care este cultura asiatica in general, dar am o intrebare: De unde as putea lua si eu aceste povestioare, nici nu stiu cum sa le denumesc in general. Cu stima
Bejenaru Gabriela a spus…
o parte din ele sunt din cartii,dar daca mai exista ,era o revista on line arta de a trai,si acolo sunt multe povesti Gabriel